Υγιής και αδύνατη με τη δύναμη του ήλιου !

/, Υγεία/Υγιής και αδύνατη με τη δύναμη του ήλιου !

Υγιής και αδύνατη με τη δύναμη του ήλιου !

Ως γνωστόν, εξαιρετική πηγή της απαραίτητης για τον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνης D, είναι ο ήλιος. Ο ήλιος αποτελεί πηγή ζωής αλλά και θανάσιμη απειλή εάν δεν αντιμετωπιστεί με προσοχή. Γνωριστείτε και εσείς με τον ήλιο, μάθετε να εκτίθεστε σωστά, δυναμώστε τον οργανισμό σας και αδυνατίστε!

Ο ήλιος βοηθάει στην υγεία των οστών

Με το πέρασμα του χρόνου τα οστά αδυνατίζουν, ώσπου σε προχωρημένη ηλικία το άτομο τείνει να παρουσιάζει ευαισθησία σε κατάγματα. Με την λήψη επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D αλλά και ασβεστίου σε καθημερινή βάση μπορεί κανείς να περιορίσει και να προλάβει την εξασθένιση αυτή των οστών.

Η βιταμίνη D προσλαμβάνεται μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας από τον οργανισμό, από τα τρόφιμα και μερικές φορές σε περιπτώσεις έντονης έλλειψης της βιταμίνης και από συμπληρώματα διατροφής.

Η βιταμίνη D παίζει καταλυτικό ρόλο για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού είναι η υπεύθυνη για την καλή απορρόφηση από τα εντερικά τοιχώματα του ασβεστίου και του φωσφόρου που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τις τροφές, φροντίζοντας για την διατήρηση των οστών υγιών και γερών.

Ο ρόλος της βιταμίνης D στο αδυνάτισμα

Έχει διαπιστωθεί από διάφορες σχετικές μελέτες και κλινικές έρευνες, πως άτομα υπέρβαρα και κυρίως άτομα παχύσαρκα, παρουσίαζαν ιδιαίτερα χαμηλά τα επίπεδα της βιταμίνης D, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον και την προσοχή των ερευνητών.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα σαφή σχετικά με το αν το φαινόμενο της παχυσαρκίας σχετίζεται άμεσα με τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό αυτών των ατόμων. Γεγονός όμως είναι πως τα παχύσαρκα άτομα παρουσίαζαν δυσκολία στην απώλεια βάρους. Όταν όμως λάμβαναν συμπληρωματική ποσότητα βιταμίνης D η απώλεια βάρους γινόταν πιο εύκολη.

Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μάλλον το πάχος είναι αυτό που δυσκολεύει την σωστή απορρόφηση και χρήση της βιταμίνης D από τον οργανισμό.

Όταν η λήψη επαρκούς ποσότητας ημερησίως της βιταμίνης D συνδυαστεί και με μια προσεγμένη διατροφή, τότε η απώλεια βάρους γίνεται απλή υπόθεση, αφού μπορεί το άτομο να χάσει το διπλάσιο βάρος, εύκολα και χωρίς προσπάθεια, και μάλιστα στο μισό χρονικό διάστημα.

Έχουν δημιουργηθεί και έχουν κυκλοφορήσει αρκετά διατροφικά προγράμματα βασισμένα σε αυτή την θεωρία, που προωθούν την σωστή λήψη βιταμίνης D από τον οργανισμό, με σκοπό την απώλεια του περιττού βάρους.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

  • Κρεατικά
  • Αυγά
  • Γαλακτοκομικά
  • Βούτυρο
  • Λιπαρά ψάρια

Πόση βιταμίνη D χρειάζομαι ;

Η ΣΗΔ (Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση) βιταμίνης D είναι η εξής :

Ομάδα ατόμων Ποσότητα βιταμίνης D
Ενήλικα άτομα έως 50 ετών 200 IU
Ενήλικα άτομα από 51 έως 70 ετών 400 IU
Ενήλικα άτομα άνω των 70 ετών 600 IU

Στατιστικά για το αδυνάτισμα με βιταμίνη D

Σε έρευνα που έλαβε χώρα ανάμεσα σε 38 άτομα με πρόβλημα παχυσαρκίας, άνδρες και γυναίκες, μετρήθηκαν τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα τους πριν ξεκινήσουν το διατητικό πρόγραμμα το οποίο και έπρεπε να παρακολουθήσουν, και παρατηρήθηκε πως σχεδόν όλοι παρουσίαζαν σημαντική έλλειψη σε βιταμίνη D.

Το διαιτητικό αυτό πρόγραμμα είχε σχεδιαστεί να διαρκέσει 11 εβδομάδες και ήταν το ίδιο για όλους. Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα τα άτομα αυτά λάμβαναν ημερησίως 750 περίπου θερμίδες λιγότερες από αυτές που χρειαζόταν ο οργανισμός τους.

Με την έρευνα αυτή παρατηρήθηκε πως τα άτομα που αρχικά στην μέτρηση παρουσιάζαν καλύτερα ποσοστά βιταμίνης D κατάφεραν με τη δίαιτα να κάψουν περισσότερο υποδόριο λίπος.

Βιταμίνη D & κοιλιακό λίπος

Το εκπληκτικό με τη βιταμίνη D δεν είναι μόνο ότι ευνοεί την απώλεια βάρους, αλλά προωθεί και την καύση λίπους και μάλιστα την καύση του τοπικού λίπους, όπως είναι το κοιλιακό.

Εν κατακλείδι

Με τη σωστή λοιπόν διατροφή ή με ένα συμπλήρωμα διατροφής αν αυτό είναι απαραίτητο, κερδίζει κανείς υγεία, ομορφιά και αδύνατο κορμί!

 

By | 2013-05-22T17:42:38+03:00 May 22nd, 2013|Ομορφιά, Υγεία|0 Comments

Leave A Comment