Χυμοί & smoothies με φρούτα και λαχανικά : ωφέλιμοι ή οχι ;

/, Υγεία/Χυμοί & smoothies με φρούτα και λαχανικά : ωφέλιμοι ή οχι ;

Χυμοί & smoothies με φρούτα και λαχανικά : ωφέλιμοι ή οχι ;

Οι χυμοί και τα smoothies από διάφορα φρούτα και λαχανικά έχουν κατά καιρούς μπει στο μικροσκόπιο και άλλοτε έχουν εκθειαστεί για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και άλλοτε πάλι έχουν κατακριθεί για την αλόγιστη και κακή χρήση τους.

Κανείς δεν μπορεί όμως να παραβλέψει την μεγάλη διατροφική αξία των φυσικών χυμών από φρούτα και λαχανικά, που δεν περιέχουν συντηρητικά, χρωστικές και χημικά, αλλά αντιθέτως είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και πολύτιμα για τον οργανισμό και την υγεία συστατικά που φροντίζουν για την προφύλαξη του ατόμου από ασθένειες και για την καλή λειτουργία ολόκληρου του συστήματος και όλων των ζωτικών οργάνων.

Ποιος χάλασε τη φήμη τους ;

Τα smoothies και οι χυμοί έλαβαν ένα ισχυρό πλήγμα όταν δίαιτες αποτοξίνωσης που αρκούνταν στην κατανάλωση χυμών και smoothies έκαναν την εμφάνισή τους και οδήγησαν πολύ κόσμο στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο σοβαρά.

Μαρτυρία κοπέλας που ευεργετήθηκε από τους χυμούς

Πρόκειται για μια κοπέλα 35 ετών με χρόνια προβλήματα και πόνους τόσο στο στομάχι όσο και στο έντερο. Όταν η Eva έντρομη αποφάσισε να ζητήσει τη γνώμη του γιατρού της, διαπίστωσε ότι έπασχε από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου IBS (Irritable Bowel Syndrome). Όπως μάλιστα ο ίδιος ο γιατρός της την ενημέρωσε, ο κόσμος που πάσχει από το σύνδρομο αυτό είναι πάρα πολύς και μάλιστα πολλοί εκ των οποίων δεν γνωρίζουν καν για την πάθησή τους.

smoothies με φρούταΑν και όλα τα λαχανικά και τα φρούτα θεωρούνται υπαίτια για τον ερεθισμό του εντέρου, λόγω των άφθονων φυτικών ινών τους, όπως δηλώνει η Eva, οι σαλάτες, τα φρούτα, οι χυμοί και τα smoothies, την βοήθησαν να διώξει τους πόνους και τις δυσάρεστες ενοχλήσεις από το στομάχι και το έντερό της. Το μόνο που έκανε ήταν να αποβάλει τους ξηρούς καρπούς, τα ζυμαρικά και τις πατάτες από τη διατροφή της.

Και η Blake Lively αλλά και η Gwyneth Paltrow είναι οπαδοί των χυμών και των smoothies ως τροφή που προσφέρει πολύτιμα στοιχεία αλλά διευκολύνει και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό και επιταχύνει το αδυνάτισμα. Πρόκειται για μια «βόμβα» θρεπτικών στοιχείων (και ειδικά τα smoothies που δεν φιλτράρονται όπως οι χυμοί και είναι πιο πλούσια σε φυτικές διαιτητικές ίνες) και όταν η χρήση τους γίνεται συνετά αποτελούν και «μαγικό ραβδί» σχετικά με το αδυνάτισμα !

Η Eva κατάφερε να λύσει το πρόβλημά της με τους ενοχλητικούς πόνους, χωρίς φάρμακα και με νετελώς φυσικό τρόπο, βοηθώντας παράλληλα την υγεία της αλλά και χάνοντας το περιττό βάρος και σμιλεύοντας το σώμα της. Μάλιστα η κατανάλωση των φρούτων και των λαχανικών ενίσχυσε πολύ το ανοσοποιητικό της σύστημα όπως η ίδια παρατήρησε, περνώντας ένα χειμώνα με αισθητά λιγότερες ιώσεις και κρυολογήματα. Νιώθει πιο δυνατή και πιο υγιής από ποτέ, γεμάτη ενέργεια και θετική διάθεση.

Προσοχή : Ακόμα και η πιο ευεργετική τροφή όταν δεν χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο μπορεί να αποβεί επιζήμια για τον οργανισμό! Μην καταφεύγετε σε υπερβολές που θα βλάψουν τον οργανισμό σας και θα σας δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας !

 

By | 2013-07-06T12:08:01+03:00 July 6th, 2013|Δίαιτες, Υγεία|0 Comments

Leave A Comment