Γιατί το δικό μου άρωμα δεν έχει ΠΟΤΕ διάρκεια ;;;

Φταίει το άρωμα ή εγώ ;;; Μπορεί να έχετε επιλέξει το αγαπημένο σας άρωμα αλλά μόλις μετά από λίγες ώρες νιώθετε πως δεν υπάρχει πια καθόλου ! Η μυρωδιά του έχει χαθεί τελείως και εσείς αισθάνεστε “γυμνές” χωρίς το σαγηνευτικό χάδι καθαριότητας που σας παρέχει το αγαπημένο σας άρωμα. Μπορεί επίσης να έχετε αλλάξει πολλά αρώματα και να είστε πλέον απελπισμένοι, αφού διαπιστώνετε πως τελικά τίποτα δεν μένει σταθερό στην επιδερμίδα σας. Η μυρωδιά παραμένει για μικρό μόνο χρονικό διάστημα και μετά αντικαθίσταται από ιδρώτα, ρύπους, μυρωδιές από την κουζίνα σας την ώρα που μαγειρεύετε ... και άλλες δυσάρεστες και καθόλου ερωτικές και θυληκές μυρωδιές ! Η αλήθεια είναι πως όλες οι επιδερμίδες δεν δέχονται με τον ίδιο τρόπο τα αρώματα. Θα έχετε μάλιστα παρατηρήσει πως το ίδιο ακριβώς άρωμα μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από τη μία γυναίκα στην άλλη ! Τι συμβαίνει όμως με την διάρκεια του αρώματος ;;; (!!!) : Αυτό που πρέπει ΟΛΕΣ οι γυναίκες να γνωρίζουν είναι πως τα αρώματα για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια πρέπει να εφαρμόζονται σε μια πολύ καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα !!! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μια γυναίκα με πολύ ξηρή επιδερμίδα σίγουρα δε θα παρουσιάσει την ίδια διάρκεια στο άρωμά της με μια γυναίκα με αρκετά πιο λιπαρή επιδερμίδα ! (!!!) : Είναι λοιπόν πολύ σημαντική η εφαρμογή κάποιας ενυδατικής κρέμας πριν από την εφαρμογή του αρώματος ή της κολόνιας, ώστε η επιδερμίδα να έχει ενυδατωθεί και να είναι αρκετά υγρή για να μπορέσει να χαρίσει διάρκεια στο άρωμα αυτό ! Αν μάλιστα η ενυδατική κρέμα είναι και η ίδια με το αγαπημένο σας άρωμα, τότε η διάρκειά του διπλασιάζεται !

Τι φταίει και τα αρώματα προτιμούν τις λιπαρές επιδερμίδες ;;;

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα αρώματα στο μεγαλύτερο μέρος τους αποτελούνται από οινόπνευμα. Το οινόπνευμα λοιπόν έχει την τάση να απορροφάται πολύ πιο γρήγορα από την ξηρή επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να μειώνει σημαντικά και την διάρκεια του αρώματος !

Έχει σημασία το πού ;;;

Και όμως έχει και μάλιστα αρκετά μεγάλη ! Τα σημεία του σώματος που προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα είναι πολύ συγκεκριμένα και είναι τα ακόλουθα :
  • πίσω από τα αυτιά
  • οι καρποί
  • πίσω από τα γόνατα
  • το εσωτερικό μέρος των αγκώνων
  • οι αστράγαλοι

Γιατί ισχύει αυτό ;;;

(!!!) : Η θερμότητα που υπάρχει στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος ενεργοποιεί τα αιθέρια έλαια του αρώματος και χαρίζει ένταση και διάρκεια στο άρωμα ! Μικρή & χρήσιμη συμβουλή : Εφαρμόζοντας το αγαπημένο σας άρωμα και στα μαλλιά σας θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια σαγηνευτική αύρα που θα σας ακολουθεί ! Ωστόσο η εφαρμογή του αρώματος δεν πρέπει να γίνεται απευθείας επάνω στα μαλλιά γιατί το οινόπνευμα αφυδατώνει και καταστρέφει την τρίχα ! Ψεκάστε 1 – 2 φορές επάνω στην βούρτσα των μαλλιών σας και μετά χτενίστε τα μαλλιά σας !

Leave a Reply