Μουρουνέλαιο

Apr 22, 2011 No Comments by

Το μουρουνέλαιο είναι ένα εντελώς ιδιαίτερο λίπος, που το βρίσκουμε στα λιπαρά ψάρια, όπως είναι η σαρδέλα, ο σολομός, η ρέγκα κ.α. Ο τόπος μας, μας παρέχει άφθονα από αυτά αλλά ευτυχώς το ιχθυέλαιο το βρίσκει κανείς και στα φαρμακεία σε υγρή μορφή ή σε αμπούλες. Για κάποιους που καταναλώνουν 3 φορές τη βδομάδα τέτοιου είδους ψάρια, ο οργανισμός του καλύπτεται πλήρως από τα ω-3 λιπαρά οξέα . Για τους υπόλοιπους η κατάποση μιας αμπούλας την ημέρα ή αντίστοιχα 1 κουτ.γλ. (5ml) από την υγρή μορφή του ιχθυελαίου θα είναι πολύ ευεργετική για τον οργανισμό τους. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μουρουνέλαιο (υπό μορφή αμπούλας ή υγρή) δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από δύο μήνες το χρόνο.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά είναι υψηλή και η αξία του αναγνωρίζεται σαν φυσική πηγή των βιταμινών Α και D. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιχθυελαίου είναι απόλυτα τεκμηριωμένες και επιστήμονες ισχυρίζονται συγκεκριμένα ότι χωρίς τα ω-3 λιπαρά οξέα το σώμα μας καταρρέει . Αυτό το έλαιο συνεπώς που μας προσφέρει η φύση, θα το χαρακτήριζε κανείς «δώρο Θεού» γιατί μας είναι απαραίτητο και πολλαπλής χρησιμότητας.

Χωρίς την παρουσία ω-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό μας, παρατηρούνται δυσλειτουργίες στην καρδιά, το αίμα, τον εγκέφαλο, τους συνδέσμους. Η κατάθλιψη , το αλτσχάιμερ, οι διαταραχές στη συγκέντρωση μνήμης, συνδέονται άμεσα με χαμηλά επίπεδα ω-3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό. Κλινικές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το μουρουνέλαιο είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής και εξαιρετικά πολύτιμο για την υγεία μας.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (25 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Μουρουνέλαιο, 9.0 out of 10 based on 25 ratings

Διαβάστε επίσης:

Αδυνάτισμα, Υγεία

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Μουρουνέλαιο”

Leave a Reply