Παιδιά : Μια ευτυχία που σε … ξεκάνει !!!

//Παιδιά : Μια ευτυχία που σε … ξεκάνει !!!

Παιδιά : Μια ευτυχία που σε … ξεκάνει !!!

Τα μικρά σας … “αγγελούδια” !

Τα παιδιά σας είναι ο θησαυρός σας, είναι η πρώτη και η τελευταία σκέψη σας μέσα στην ημέρα (όσες υποχρεώσεις και να έχετε και όσα άγχη και να κουβαλάτε), είναι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής σας … αλλά μήπως υπάρχουν στιγμές που νιώθετε να “απειλείστε” από αυτά ; Αισθάνεστε μήπως ότι προσπαθούν να σας ξεκάνουν ; Μήπως τα “αγγελούδια” σας μετατρέπονται σε μικρά “διαολάκια”, σε γλυκύτατα τερατάκια που σας τρώνε όλη την ενέργεια ;

Μη σας ξεγελούν τα αθώα τους ματάκια και τα όμορφα χαμόγελά τους που μπορούν να κάνουν την πιο άσχημη ημέρα σας να φωτίσει μέσα σε μια στιγμή ! Τα παιδιά είναι μια ευλογία … που όμως σας “ρουφάει” ακόμα και την τελευταία ρανίδα ενέργειας ! Αποτέλεσμα ;;; Γονείς στα όρια της κατάρρευσης στο τέλος της ΚΑΘΕ ημέρας …

Τι φταίει και οι γονείς … καταρρέουν ;

Οι παράγοντες που συνηγορούν καθημερινά και οι γονείς νιώθουν να φτάνουν στα όρια της εξάντλησης, είναι πολλοί και κοινοί για κάθε γονιό !

Μερικοί από αυτούς είναι οι ακόλουθοι :

  • Η έλλειψη ύπνου : Είναι το πρώτο που αντιμετωπίζουν οι γονείς με τον ερχομό του μικρού τους “μπελά” ! Το ξενύχτι ξεκινάει από την πρώτη ημέρα του ερχομού τους στον κόσμο, και δυστυχώς συνεχίζεται για αρκετά χρόνια ! Η έλλειψη ύπνου όμως είναι ένας από τους συνηθέστερους λόγους κατάρρευσης των γονιών αλλά και του ανοσοποιητικού τους συστήματος !
  • Η ατελείωτη φασαρία : Η διαρκής βαβούρα μέσα σε ένα σπίτι είναι ικανή να εξαντλήσει το πνεύμα, το σώμα αλλά και την υπομονή σας ! Τα παιδιά αγαπούν οτιδήποτε προκαλεί θόρυβο … σε αντίθεση με εσάς που αποζητάτε λίγες στιγμές απόλυτης ησυχίας !
  • Οι διαρκείς εντάσεις : Τα “πρέπει” και τα “δεν πρέπει” που κανένα παιδί δεν ακούει ποτέ και μονίμως αντιλέγει ένα “γιατί ;” μπορούν να σας οδηγήσουν στην παράνοια ! Όσο εσείς προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα με εξωτερικές δουλειές, με δουλειές του σπιτιού, με δουλειές του γραφείου, έχετε και έναν μόνιμο αντίλογο από το παιδί σας που αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει τις υποδείξεις σας !
  • Ο θηλασμός : Ο θηλασμός εκτός από εξαιρετικά τρυφερή στιγμή μεταξύ παιδιού και μητέρας, είναι και μια πάρα πολύ επίπονη και εξαντλητική διαδικασία για την ίδια τη μητέρα !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι μητέρες, ειδικά κατά την περίοδο του θηλασμού, θα πρέπει να προσέχουν πολύ τη διατροφή τους ώστε να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα πολύτιμα συστατικά και τις βιταμίνες, αλλά και να έχουν ενέργεια για να ανταπεξέλθουν στις ατελείωτες δυσκολίες της ημέρας !

By | 2015-08-23T12:12:55+00:00 August 23rd, 2015|Υγεία|0 Comments

Leave A Comment