Τροφές ΕΙΔΙΚΕΣ για αδυνάτισμα !!!

Τα τελευταία χρόνια, ο άνθρωπος, φαίνεται να κάνει ξανά στροφή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην προσπάθειά του να καλυτερεύσει την υγεία του αλλά και να διορθώσει την εξωτερική του εμφάνιση. Πολλές τροφές μας έγιναν γνωστές για τις εκπληκτικές τους ιδιότητες και τα απίστευτα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό και διαδόθηκαν σε ολόκληρο τον πλανήτη με την ονομασία ... superfoods ! Ένας ολόκληρος πλανήτης (με αφετηρία όπως πάντα τον πλανήτη Hollywood) στράφηκε προς αυτές τις πολύ υγιεινές (κατ'άλλους μαγικές τροφές) που ενισχύουν τον οργανισμό, προστατεύουν την υγεία και ευνοούν το αδυνάτισμα !!! Είναι γεγονός πως η κακή διατροφή που έχει οικειοποιηθεί ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο ! Η παχυσαρκία με τη σειρά της έχει πυροδοτήσει την εμφάνιση πολλών ασθενειών που μειώνουν σημαντικά το προσδόκιμο της ζωής του ανθρώπου ! Στην προσπάθεια λοιπόν να μετριάσουν αυτή τη μάστιγα, ειδικοί της διατροφής και γιατροί, εντοπίζουν ωφέλιμες για την υγεία τροφές και ωθούν τους ανθρώπους ξανά σε έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής που θυμίζει παλαιότερες εποχές ! Στρέφουν λοιπόν τους ανθρώπους σε πιο φυσικά προϊόντα, με λιγότερα χημικά και συντηρητικά, που σέβονται περισσότερο την υγεία αλλά και το περιβάλλον !

Τρόφιμα φυσικά, με πληθώρα ωφέλιμων συστατικών ... και χαμηλή θερμιδική αξία !

1ο τρόφιμο : Κάθε λογής μούρα

Τα μούρα είναι ένα φρούτο με απίστευτη αντιοξειδωτική δράση και πάρα πολλές βιταμίνες. Τα raspberries, τα cranberries, τα blackberries, τα blueberries και οι φράουλες είναι από τα πιο ωφέλιμα τρόφιμα για απώλεια βάρους χωρίς έλλειψη γε γευστική απόλαυση ! Προσφέρουν πλούσια γεύση ενώ η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη είναι αρκετά χαμηλή (σε σχέση με άλλα φρούτα). Τα μούρα ευνοούν την απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό και προσφέρουν ένα αίσθημα κορεσμού στο άτομο. Με αυτό τον τρόπο το αδυνάτισμα είναι απλά παιχνιδάκι !

2ο τρόφιμο : Η καρύδα

Η καρύδα περιέχει τριγλυκερίδια μέσης αλύσου (MCFA) που έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν το ποσοστό του μεταβολικού ρυθμού του ήπατος κατά σχεδόν 30%. Μπορεί επίσης να κρατήσει το στομάχι γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο μικρά βουλιμικά επεισόδια που μας “φορτώνουν” με άχρηστες θερμίδες ! Το λάδι μάλιστα της καρύδας είναι πολύ ωφέλιμο και για τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

3ο τρόφιμο : Το grapefruit

Το grapefruit είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που στοχεύει και στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins οδήγησε στο αξιοθαύμαστο συμπέρασμα πως εκείνοι που κατανάλωναν τακτικά grapefruit (δηλαδή σε καθημερινή βάση) έχασαν περίπου 20 κιλά σε διάστημα 13 εβδομάδων, χωρίς ΚΑΜΙΑ άλλη αλλαγή στη διατροφή τους. Η υψηλή περιεκτικότητα του grapefruit σε νερό βοηθά το άτομο να αυξήσει την αίσθηση πληρότητας, αποτρέπει το τσιμπολόγημα, παρέχει ΜΟΝΟ πολύ χαμηλές θερμίδες, ενώ παράλληλα αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού !

4ο τρόφιμο : Η ντομάτα

Και όμως, η ντομάτα, είναι μια ακόμα υπερτροφή και εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Επίσης παρέχει στον οργανισμό και λυκοπένιο.Η κατανάλωση ντομάτας διεγείρει στον οργανισμό την παραγωγή καρνιτίνης ! Η καρνιτίνη είναι ένα πολύ σημαντικό αμινοξύ που επιταχύνει την καύση λίπους του σώματος. Τα καροτενοειδή είναι ένα ωφέλιμο αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά να μειώσετε σημαντικά το σωματικό βάρος σας και να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Leave a Reply