Ο συνδυασμός που “σκοτώνει” το λίπος !

Αδυνάτισμα χωρίς δίαιτα ! “Το πάχος σκοτώνει !” φωνάζουν όλοι οι ειδικοί της διατροφής, οι γιατροί και οι υπέρμαχοι της υγείας και έχουν απόλυτο δίκιο ! Τι συμβαίνει όμως και με τις δίαιτες ; Μήπως τελικά και οι δίαιτες σκοτώνουν εξίσου με το πάχος ; Η αλήθεια είναι πως στην απεγνωσμένη προσπάθεια πολλών να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά τους τη λύση (ακόμα και αν αυτή είναι εντελώς ψευδής) έχουν δώσει διάφορες εξαντλητικές δίαιτες που μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα θέτουν και τον οργανισμό σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Είναι όμως αυτό το μόνο πρόβλημα με όλες αυτές τις δίαιτες “express” (όπως αποκαλούνται για τα γρήγορα αποτελέσματα που επιτυγχάνουν) ; Στην πραγματικότητα οι δίαιτες αυτές δεν είναι τόσο αποδοτικές όσο πολύς κόσμος πιστεύει. Το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι πως εξουθενώνουν τον οργανισμό (ο οποίος αναγκαστικά χάνει βάρος λόγω των παράλογων στερήσεων) και στη συνέχεια μόλις η δίαιτα φτάσει στο τέλος της κανένας δεν μπορεί να διατηρήσει το νέο του βάρος ! Αντιθέτως όλοι παίρνουν ξανά και μάλιστα πολύ γρήγορα όλα τα κιλά που με τόσο κόπο και κίνδυνο της υγείας τους κατόρθωσαν να διώξουν (και ίσως και ακόμα πιο πολλά !). Αν λοιπόν η απώλεια βάρους φαντάζει σαν κάτι πολύ δύσκολο, τότε η διατήρηση του σωματικού βάρους (μετά το πέρας της δίαιτας) θα έπρεπε να είναι ακατόρθωτο !!! Όμως ΔΕΝ είναι ...

Το μικρό μυστικό για μεγάλη απώλεια κιλών (ΚΑΙ διατήρηση) !

Το μυστικό για σωστό αδυνάτισμα με διάρκεια δεν είναι οι εξουθενωτικές δίαιτες, αλλά μια σειρά από μικρά, καθημερινά και εύκολα πράγματα όπως :
  • το πλούσιο πρωινό γεύμα
  • η επαρκής σωματική δραστηριότητα
  • τα συχνά και μικρά γεύματα
  • και ο καλός ύπνος
Άτομα που ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα, χωρίς ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, χωρίς παράλογες διατροφικές στερήσεις, χωρίς κόπο και ταλαιπωρία, κατορθώνουν να διατηρούν χαμηλό το σωματικό τους βάρος, όπως άλλωστε μας μαρτυρούν οι επιστημονικές έρευνες που γίνονται σχετικά με το θέμα !

Η παχυσαρκία βγαίνει “νοκ-αουτ”

Η παχυσαρκία δεν μπορεί να χτυπηθεί εάν το αδυνάτισμα δεν έχει διάρκεια ! Δεν αρκεί λοιπόν να χάσει τα περιττά κιλά που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του ένα άτομο, αλλά και να κατορθώσει να διατηρήσει το βάρος του μετά την απώλεια των κιλών. Αυτό απαιτεί πειθαρχία και κυρίως “γνώση” ! Τι εννοούμε όμως με αυτό ; Το άτομο θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και να βάλει στη ζωή του αυτές τις λίγες και τόσο απλές καθημερινές ανάγκες του οργανισμού. Ένας καλός ύπνος που θα δυναμώσει τον οργανισμό, ένα καλό και δυναμωτικό πρωινό γεύμα που θα του δώσει ενέργεια, μικρά και τακτικά γεύματα που θα διατηρούν το στομάχι ικανοποιημένο ώστε να μην διαμαρτύρεται και φυσικά επαρκής δραστηριότητα του σώματος κάθε ημέρα, μπορούν να αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή του ΚΑΘΕ ανθρώπου !

Leave a Reply